«Тартак» відіграв аншлаговий концерт у Дніпропетровську!

Майданчик перед концертним залом «Підпілля Махно» переповнений зацікавленими відвідувачами. Здавалося б, звичайна п’ятниця. Однак потрапивши всередину, розумієш, що сьогодні тут справжній аншлаг. Збуджений натовп людей зібрався на виступ гостей міста – гурту «Тартак». З концертної зали вже чути звуки саундчеку, черга перед входом поступово меншає, обмінюючи яскраві квитки на такі звичні браслети з написом «Підпілля Махно», а це значить, що головна подія місяця ось-ось розпочнеться. І навіть вимушене чекання не дратує, а лише підігріває нетерплячість.



Тільки-но музиканти вийшли на сцену, як почали лунати назви відомих пісень гурту, які фани найбільше хотіли б почути. Однак у питанні сет-листа Сашко Положинський лишився принципово непорушним, хоча задоволеними залишилися всі, настільки вміло та невимушено були поєднані композиції зі старіших альбомів «Тартака» та з абсолютно нової програми. Уже з перших звуків пісні «Репетиція» стало зрозуміло, що сьогодні усім «махновцям» буде дуже гаряче. Багатьма постійними відвідувачами цього аутентичного закладу пізніше була зазначена чудова якість звуку, що лунав того весняного вечора. Знайомий вокал Положинського у поєднанні зі злагодженою грою гітариста Антона Єгорова, клавішника Андрія Благуна, бас-гітариста Дмитра Чуєва та барабанщика Станіслава Шапаренка довів усім присутнім, що «Тартак», як завжди, сповнений сил, енергії та драйву.



Можна багато говорити про щирість та безпосередність артистів на концертах. Але поводитися з публікою так, як це робить фронтмен «Тартака», напевно, мало хто вміє. Сказати, що Положинський відчуває себе на сцені легко та вільно – це значить не сказати нічого. Дивлячись на цього сповненого енергії співака, розумієш, що він обрав найвірніший життєвий шлях. Потрібно хоча б раз побувати на живому виступі колективу, щоб зрозуміти, яка атмосфера панує на їх концертах. Постійне спілкування з аудиторією, безкінечні флешмоби, організовані Сашком, танцювальні рухи під кожну композицію, спільне виконання перевірених часом хітів «Тартака»… Здавалося, що соліст бачить зі сцени всіх і кожного, не забуваючи розмовляти з найактивнішими глядачами у фан-зоні і з більш спокійними відвідувачами за дальніми столами зали та на балконі. Не обділеними увагою залишилися і дівчата, до яких Положинський неодноразово звертався з жартами та грайливими підморгуваннями. У якийсь момент лідер гурту зазначив, що перше слово з напису на його футболці «Peace, love-n-harmony» потрібно було замінити на слово «піт», тому що від його нестримних рухів одяг став наскрізь мокрим. Якби перед початком концерту музикант не зазначив, що насправді він вийшов на сцену застудженим, присутні просто б йому не повірили – таким невгамовним він був того вечора.







Окремим блоком концерту стали пісні, присвячені найболючішій та найактуальнішій темі сьогодення. Відкривала цю частину композиція-посвята воїнам-десантникам «Висота» (Ніхто, крім нас), плавно продовжив тему «Лицарський хрест», а справжнім подарунком для дніпропетровців стало спільне виконання пісні «Не кажучи нікому» разом з лідером гурту «Кімната Гретхен» Антоном Кістріним.





Безперечно, одним із найкрутіших моментів концерту був флешмоб, організований Положинським спеціально для дівчат. Стрибок прямо зі сцени на руки юнаків, неповторне відчуття польоту – ось що відчули найсміливіші прихильниці «Тартака». За словами Сашка, деякі найвідданіші фанатки гурту, одного разу прийнявши участь у цьому дійстві, прагнуть повторити його знову і знову.





В якийсь момент атмосфера у «Підпіллі Махно» стала настільки гарячою, що у музикантів гурту (вперше на їхній пам’яті!) навіть порвалася басова струна. У вимушеній перерві присутні не нудьгували – Сашко розважав усіх веселими розповідями про нещодавню подорож до Америки. Останніми у запланованій програмі виконали пісню з нової програми із символічною назвою «Жити» та старий і добрий «100% плагіат» з першого альбому «Тартака».





Приємною несподіванкою стало те, що вихід гурту «на біс» був дещо символічним. Музиканти оголосили, що вони впевнені у тому, що прихильники і так викличуть їх на сцену вдруге, отож не стали гаяти час і йти до гримерки, а… просто разом із глядачами почали обирати пісні для виконання. Одноголосно було обрано пісню «Україно, забивай!», оскільки саме у ці хвилини гравці української збірної боролися за футбольну честь країни на іспанському полі. Також пролунав запальний «Дж...Ангел», лірична «Я не знаю, що робити» та композиція «Омана». Не дивлячись на втому та щільний графік туру, музиканти все-таки знайшли час і на спілкування з прихильниками після концерту. Фанати від мала до велика фотографувалися, брали автографи та дякували музикантам за виступ, що відбувся ніби на одному диханні. Цей вечір надовго запам’ятався багатьом дніпропетровцям, які знову чекатимуть на «Тартак» у своєму місті!







Більше фото дивитися тут: Тартак у Дніпропетровську

Тетяна Орєшкіна
Фото: Анастасія Тягній

спеціально для indarock.com


Сет-лист концерту:
1. Репетиція (Система нервів, 2003 р.)
2. Десь там (нова програма)
3. Косар (нова програма)
4. Люта зима (нова програма)
5. Буча-Чака (Демо Графічний вибух, 2001 р.)
6. Ритмотека (Сімка, 2012 р.)
7. 3Dенс (Опір матеріалів, 2010 р.)
8. Їм було байдуже (Сімка, 2012 р.)
9. Понад хмарами (Система нервів, 2003 р.)
10 Сонце пече (Перший комерційний, 2005 р.)
11. Репанк (Опір матеріалів, 2010 р.)
12. Ну пострибай (Демо Графічний вибух, 2001 р.)
13. Ти дуже гарна (Сльози та соплі, 2006 р.)
14. Висота/Ніхто, крім нас (Не видане)
15. Лицарський хрест (Не видане)
16. Не кажучи нікому (Не видане)
17. Стільникове кохання (Музичний лист щастя, 2004 р.)
18. Ні, я не ту кохав (Система нервів, 2003 р.)
19. Хулігани (Музичний лист щастя, 2004 р.)
20. Божевільні танці (Демо Графічний вибух, 2001 р.)
21. Жити (нова програма)
22. 100% плагіат (Демо Графічний вибух, 2001 р.)
Біс:
23. Дж…Ангел (Опір матеріалів, 2010 р.)
24. Україно, забивай! (сингл, 2006 р.)
25. Я не знаю (Сльози та соплі, 2006 р.)
26. Омана (Сльози та соплі, 2006 р.)

    Автор: Pobeda Уникальных просмотров 617

    Похожие публикации: