Прес-конференція з організаторами фестивалю «Республіка 2015»

Прес-конференція з організаторами фестивалю «Республіка 2015»


6 вересня у готелі «Клеопатра» організатори «Республіка» Андрій Зоін та Іванна Мартинів розповіли про ювілейний фестиваль.

«Республіка» відсвяткувала свій перший ювілей – 5 років. З’явилися нові локації, було запрошено понад 60 гуртів, відбувалися цікаві акції.

Стріт-арт

Цього року було запрошено художника з Аргентини AMOR, прадід якого родом з Кам’янця-Подільського. Роботу художника можна побачити на вул. Огієнка, 41 (поворот на вул. Драгоманова).

Також луцький художник Андрій Kalkov цьогоріч продовжує серію малюнків «Круговорот» (закинуте приміщення навпроти вул. Пушкінська, 29).

Під час фестивалю кримчанин Михайло Коробков почав працювати над своїм малюнком на даху хостелу «Поділля» (вул. Лесі Українки, 112). По закінченню фестивалю організатори планують запросити одеських художників з команди «М97». На ювілейний фестиваль було запрошено 60 гуртів, функціонувало 5 музичних сцен. «Республіка» зустрічала на своїй сцені музикантів зі сходу та заходу України, з Криму, Білорусії та Молдови.

Акція з телевізорами та килимами

Традиційно на фестивалі відбувалася акція «Здай телевізор – отримай квиток». Організатори зазначають, що людям потрібно розвиватися культурно, слухати музику, більше спілкуватися з людьми і не «зомбувати» себе телебаченням.

Андрій Зоін: «Акція з телевізорами не робоча, а символічна. Також, це чудовий шанс отримати квиток на фестиваль для людей, котрі не мають змоги його купити. Окрім телевізорів ми ще приймали килими. Близько ста килимів і телевізорів ми зібрали цьогоріч».

Хто працює на фестивалі «Республіка»

На фестивалі «Республіка» задіяна велика кількість волонтерів (близько сотні), які плідно працюють протягом трьох фестивальних днів.

Іванна Мартинів: «Є люди, які працюють на «Республіці» протягом року, і ті, хто приїздить працювати під час самого фестивалю. В нас команда складається з людей, які живуть в різних куточках України. Тому вся

підготовка відбувається в «інформаційному просторі», ми рідко бачимося протягом року комунікуємо через інтернет та по телефону».

Молодь – культурне майбутнє країни

На фестиваль з’їхались люди різного віку. В основному, це люди від 16 до 25 років. На «Республіці» молодь не тільки відпочиває, а й займає себе волонтерською діяльністю і в той же час розвивається культурно.

Андрій Зоін: «Ми бачимо, як «Республіка» змінює людей, в основному – молодь. Культурна програма фестивалю виховує їх, заставляє мислити, робити щось для розвитку не тільки фестивалю, а й для міста, країни. Я вважаю, що це найголовніше, адже молодь – наше майбутнє».

    Автор: Pobeda

    Похожие публикации: