Оголошено ім'я першого хедлайнера фестивалю «Файне Місто»

 11-12-2015



Молдавський гурт Zdob i Zdub відвідає Тернопіль у рамках фестивалю "Файне Місто". Наразі музиканти є першими хедланерами музичної події, що відбудеться влітку 2016 року.
За словами організаторів, фольк-рок гурт виступатить у перший фестивальний день. Разом з ними на головній сцені буде також Тартак, Элизиум (Росія), Rideau (Швеція), Epolets, Рокаш. Імена інших учасників оголосять в процесі підготовки до фесту.
Квитки на подію наразі коштують 450 гривень. Купити їх можна на сайті gastroli.ua

Нагадаємо, що в 2016 році фестиваль "Файне Місто" пройде 7-10 липня у чотириденному форматі, що є новинкою для фестивалів формату open-air на території України.

Фестиваль традиційно пройде під лозунгом "Файне Місто – територія вільних людей", адже головна мета організаторів – побудувати місто, в якому кожен з відвідувачів хоч і на кілька днів, але зможе, залишивши щоденні проблеми, відчути енергію свободи, шалений драйв життя, та зробити свій відпочинок незабутнім.

Довідка: Zdob i Zdub — молдовський музичний гурт, заснований у 1994 році у Кишиневі, який у своїй творчості поєднує рок-музику і балканський танцювальний фольклор. Назва колективу молдовською мовою означає вигук при грі на бубні.
У 2000 році, стали хедлайнерами фестивалю «Summer Hits» у Кишиневі (крім них там ще виступали гурти BUG Mafia та Paraziii з Румунії). У 2005 році гурт репрезентував Молдову на пісенному конкурсі Євробачення з піснею «Bunika Bate Doba», зайнявши 6-е місце (друге у півфіналі). Співають молдовською, російською та англійською мовами.
Гурт вдруге представив Молдову з піснею «So Lucky» на конкурсі Євробачення 2011, який відбувся у Дюссельдорфі.

    Автор: Pobeda

    Похожие публикации: