Вечір „живої” скрипки

 15-10-2014

Наче струменем прокотилася присутніми хвиля музики від скрипальки Анни Бачкалової в арт-пивниці „Сто доріг”. Юний талант уже втретє збирає громадськість на сольному вечорі в Полтаві.





Мелодії Evanescence, The Beatles, Scorpions, Майкла Джексона на одному диханні прослухали ми у виконанні чарівної електроскрипки Анни. Бездоганне виконання композиції гурту Nirvana „Smells like Teen Spirit”, скрипковий варіант якої став популярним завдяки німецькому музиканту Девіду Гарретту. Віртуозна гра не залишила байдужим жодного відвідувача арт-пивниці „Сто доріг”, оскільки кожен міг знайти в ній щось своє.







Синтез класики з рок, фолк, джаз, кантрі не дозволяє назвати Анну Бачкалов музикантом одного напрямку. Вивчаючи культуру інших народів скрипалька подорожує світом поповнюючи власні музичні надбання. Влітку дівчина відвідала Індію, тож із задоволенням виконала дві популярні тамтешні мелодії, одна з яких, як повідомила Анна, вважається найромантичнішою піснею серед індійців. Оскільки в Індії проживає багато мусульман скрипалька познайомила нас із основами арабської музичної культури, виконавши армянську народну пісню. Згодом ми перенеслися в Іспанію, завдяки мелодії „гарячого” танго.







Цього вечора під звуки кантрі ми також побували в американському Техасі. Наостанок Анна потішила шанувальників рок-музики, виконавши дві композиції гурту Metallica.

Надзвичайно органічно та єдино виглядає Анна Бачкалова на сцені. Скрипка в її руках – це не просто музичний інстумент за допомогою якого виконавиця доносить нам власну творчість, це уже повноцінний учасник концерту. Стає зрозуміло, чому вона не виступає у колективі. Їй ніхто не потрібен, тому що вона сама здатна зібрати публіку. На сцені ми бачимо особистість: сильну та яскраву, гармонійну та професійну, скромну і, водночас, харизматичну.





Звичайно без виконання „на біс” не обійшлося. Улюблену Нірвану я не почула, тому що публіка жадала іншої пісні, та це не страшно. У її виконанні кожна мелодія звучить унікально.















Світлана Борисенко
спеціально для indarock.com

    Автор: mitjaj4uk_1 Уникальных просмотров 586

    Похожие публикации: