Пісня-привітання в день народження Нестора Махно

 25-10-2014



Третій рік поспіль полтавський гурт КТУЛХУ відзначає день народження керівника селянського повстанського руху Нестора Махно гучним концертом. За словами лідера гурту Костянтина Захарченка, постать "батька" не має нічого спільного із творчістю колективу КТУЛХУ, але особисто для нього Нестор Махно є авторитетом, прикладом та постаттю-творцем історії 1918-1921 років.

Оскільки гурт бере участь у рок-марафоні Полтавський прорив, в рамках якого 12 листопада боротиметься за місце у фіналі, ажіотажу на іменинах Махна не спостерігалося.



Вочевидь, слухачі вирішили приберегти сили на змагання. Незважаючи на це, колектив на сцені викладався на всі 100 відсотків. Улюблені пісні "Геополитика", "Звездочка", "Шизофрения", "Я ненавижу панк-рок" співали хором.

Як і обіцяли, перша частина була дещо спокійнішою, давала можливість присутнім розігрітися та розспіватися.



Друга - сильніша та експресивніша, все-таки змусила заворушитися глядачів, а декого, навіть, піднятися та танцювати. Особливою активністю біля сцени відзначився давній фанат та друг КТУЛХУ Олег Геба. Співав, танцював сам та зі стільцями, крутився, позував для фотокамер, та просто підіймав настрій присутнім, оживляв дійство.



Однак, не всі зрозуміли драйв, панк, та енергетику КТУЛХУ. Дві особи із дальнього залу висловили власне незадоволення музикою, а трохи згодом попросили додати звуку, щоб їм було чутно. Потім знову полилося словесне незадоволення. Дами були напідпитку, тож необережні слова можна і вибачити, оскільки зважаючи на нинішню ситуацію, люди стали нервовими. Та, як на мене, не кожній думці варто бути озвученою. Необгрунтовано ображати чужу творчість також не потрібно.



Це свідчить не про непрофесіоналізм гурту, а скоріше, про невихованість, невміння поважати творчість інших та віддаленість від культури, авторів даних фраз. Тож, давайте у цей непростий час згадаймо біблійську заповідь любити ближнього. Якщо не вдається її втілити, то можна хоча б поважати оточуючих та їх діяльність.

Подивитися фото за ссилкою: Фотозвіт з дня народження Махна

Світлана Борисенко
спеціально для indarock.com

    Автор: mitjaj4uk_1

    Похожие публикации: