Вперше на ювілейному фестивалі «Республіка»- Реґі сцена

 26-08-2015



Республіка та формація Shmir Soundsystem запрошують протягом двох ночей танцювати та тішитися на Реґі сцену.

Даб, реґі, денсгол та раґаджанґл лунатимуть від кращих українських селекторів (так іменуються в цій спільноті діджеї) та одного живого проєкту. Якісний саунд, розмірений кач, позитивні вібрації та сонце навіть вночі!

Сцена діятиме на основній території фестивалю у нічний час та знаходитиметься у валах між Головною та сценою Тунель.

Поборемо Вавилон разом! Джа растафарай!

П'ятниця, 4 вересня

22:00 Shmir Soundsystem (Тернопіль)

00:00 Plusstepper live (Одеса)

01:00 Whatafunk (Луцьк)

03:00 b2b-свавілля

Субота, 5 вересня

22:00 Max Rudskoi (Ужгород)

00:00 Nazar-I (Черкаси)

02:00 Djamaica (Львів)

04:00 b2b-свавілля

У програмі неодмінно будуть зміни.

Max Rudskoi - селектор і колекціонер вінілу з Ужгорода. Учасник численних реґі-вечірок України і ближнього зарубіжжя. У його колекції чимало рідкісних платівок, у тому числі раннього ска і реґі 60х-70х років. Жодних комп'ютерів чи лазерних дисків - тільки вініл!

NJOI (Whatafunk Crew)

Костя NJOI представник команди діджеїв з Луцька. У виступах тісно замішуються хіп-хоп, фанк, брейкбіт і все розмаїття ямайського співу та басу. При цьому використовуються руки, скретч, перкусію та «вот ета, вот всьо ета». Учасники арт-фестивалів «ТБДЩ» та «ArtTerritory», гість німецького андеграунд радіо «Psychoradio».

PlusStepper - свіжий та єдиний у своєму роді український проєкт у напрямках dub, digital dub, stepper від C.J.Plus, одного з перших й основних двигунів рідкісних грувів, реґі й даб культури в Одесі. Його альбом «Toys' Dub» вийшов у травні 2014 на одному з провідних французьких лейблів i відразу встиг привернути увагу головних дабових порталів і радіостанцій не тільки Франції, але й Британії, Італії, країн Америки та СНД. У березні 2015 музика проєкту була включена до компіляції польського даб лейблу Paproota. Також у квітні 2015 відбувся реліз альбому «Toys’ Dub-II» на французькому лейблі «Original Dub Gathering» (ODG Prod). Наразi PlusStepper працює над наступним альбомом спільно з Мілою Мазур (українською етно-вокалісткою, яка презентувала Україну на одному з найбільших фестивалів світу Przystanek Woodstock).

C.J. Plus (автор проєкту PlusStepper) у реґі та даб музиці з 2001 року. Ще тодi він зібрав свою першу реґі-групу «PlusMasStas» разом iз відомим українським реггі та нео-соул виконавцем Стасом Конкіним (Genieman Ras Stas). Співпрацював iз Jah MaikL (Far Trax Records), легендарною даб-групою «Карибаси» та їхнiм фронтменом Філіпом Никаноровим, етно-даб групою «Яга» («Yaga-Jaga»), грав разом iз французьким проектом Mahom Dub, виступав у клубах й на оупен-ейрах України та за кордоном.

Nazar-I (м. Черкаси) - реґі/даб селектор, ді-джей та промоутер з центру України. Організатор андеграундних вечірок та танців на відкритому повітрі BASSKULTURA, організатор щотижневих клубних вечірок REGGAE SREDA та BASS CHE#TWERK, учасник великої купи вечірок та фестивалів України та СНД. Колекціонер реґі/даб вінілу, ведучий етерів он-лайн радіо Дабранач (radio.reggae.by/ua) та перекладач книжок про історію ямайської музики та саундсистем. Музичні вподобання вельми широкі, від класичного Reggae/Dub до сучасного тропічного звучання Zouk Bass чи Jungle Terror.

DJAmaica (м. Львів) полюбив вініл ще коли аудіо касети перемотувалися за допомогою олівця. З 1997 року почав цікавитися електронною музикою. У 1998 мав щастя почути свої треки на радіо. Починаючи з 1998 занурився з головою у мікс та скретч осідлавши саморобний пульт та старі програвачі пластинок. У 2003 настала мала творча пауза і у 2008 знову повернення до вінілу. Починаючи з 2008 почав збагачувати свою колекцію вінілу раґаджанглом з насиченими жирними басами та веселими ламаними ритмами. Крім вінілу любить потрансувати під африканське джембе, австралійське діджеріду чи нашу дримбу. Найбільше любить коли музика народжується сама собою під час експериментів.

Shmir Soundsystem – куратори та резиденти Реґі сцени, дует тернопільських діджеїв Тренера та Завгоспа, які вже декілька років пропагують звучання реґі, дабу та хіпхопу, й організовують тематичні події.
Серед здобутків – низка вечірок у Коза Барі (Тернопіль), зокрема легендарні святкування дня народження Боба Марлі, виступи у Львові, Ворохті, Чернівцях, Дніпропетровську, Івано-Франківську, фестивалях АртПоле та Втеча з Вавилону.
У липні 2015 Shmir Soundsystem курували триденний маратон Koza Reggae Stage у рамках фестивалю Файне Місто.

    Автор: Pobeda

    Похожие публикации: